Skip to main content
Övrigt

Träna säkert under pandemin

By oktober 26, 2020No Comments

Vi träffar 75åriga Peter Elland under ett träningspass i gymmet. 

-Jag vill vara ett föredöme, jag vill visa alla i min ålder att man kan träna på Aktiverum under denna pandemi på ett säkert och riskfritt sätt. Var smart, välj tider när här är färre besök så är det inga problem. 

Det är så skönt att träna igen. Jag har haft uppehåll sju månader pga Corona men sendan tre veckor tillbaka är jag igång med träningen igen. Jag kom till en punkt där jag vägde för och nackdelar med en comeback till gymmet, fördelarna övervägde starkt.

Jag mår så mycket bättre, det går inte att jämföra. 

Jag har givetvis varit igång ensam utomhus med promenader och lättare träning med kroppen, det fungerar ett tag, men går inte att jämföra i längden. 

Under dessa månader har jag känt hur kroppen ”förfallit”. Jag har haft mer ont, känt mig svagare och orkat mindre. Givetvis har det även satt sig mentalt.

Efter bara tre veckor tillbaka här känns kroppen redan starkare. När man är i min ålder tar det väldigt lång tid att hitta tillbaka, därför vill jag uppmana alla 70+ som hållit sig borta att snabba sig tillbaka till Aktiverum, ju längre tid du väntar desto svårare blir det och ju sämre mår du. Man vill kunna leka med barnbarnen.

Hur tänker du kring Aktiverum, våra åtgärder utifrån pandemin och känns det tryggt när du är här?

Det känns väldigt tryggt. Jag väljer tider när här är färre besök. Jag går inte hit en måndag 18.00 – det är bättre dom unga och starka är här då. 

Jag tränar på förmiddagarna, eller som idag mellan 13.00-16.00, det är egentligen den bästa tiden, då är här ju väldigt väldigt lugnt. Det är det jag gillar med Aktiverum, stora ljusa lokaler med bra luft. Under alla mina besök har både andra medlemmar samt personal visat bra respekt, alla är duktiga på att städa samt hålla avstånd. Att ni alltid har bemanning vinner ni massor på under dessa förhållanden, man är helt enkelt omhändertagen.

Även fast jag saknar ångbasun väljer jag även just nu att duscha hemma, det känns bäst fram tills det lagt sig ytterligare. 

Totalt försöker jag nu vara här minst två gånger per vecka.

Jag vill uppmana alla i min ålder att våga göra detsamma!

För att ni ska kunna hitta en träningstid som passar just er har vi gjort ett diagram där ni kan se hur vår beläggning ser ut. Det är ett snitt måndag-fredag och lördag-söndag de senaste 3 veckorna. Eftersom det är ett snitt kan det skilja lite från dag till dag.

Vi vill att alla ska kunna träna och gör vad vi kan för att göra det så tryggt som möjligt för er. Såklart fortsätter vi städa, sprita och hålla avstånd.

Välkomna!

 

JA! Kontakta mig!

Hej Vill du komma i kontakt med oss? Vi hjälper dig gärna.
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

    Vad gäller det?

    Läs om hur vi hanterar dina uppgifter

    X