Skip to main content

Till denna kurs är alla välkomna, både nybörjare och lite mer vana yogautövare. Kursen är välgörande, återhämtande och har som syfte att hjälpa dig att aktivera ditt lugn och ro system. Kursen ger perspektiv till tankar, känslor och förnimmelser och deras koppling till kroppen. Speciellt bra är den för dig som känner dig stressad eller har lätt för att fastna i tankemönster och vill känna dig friare inombords.
Yin yoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på andning och medveten närvaro i kroppen. Musklerna är avslappnade och yogapositionerna hålls en längre tid för att komma åt kroppens djupare liggande strukturer såsom bindväv-fascia, leder och ligament. Detta medför en ökad rörlighet och smidighet samt bidrar till ett friare energiflöde i kroppen. Därför passar Yin yoga både dig med stillasittande arbete och dig som tränar aktivt. Du får mer flexibilitet, inte bara i kroppen. Utan också i sinnet.
I kursen lär du dig grunderna i Yin yoga, liksom några av grunderna i mindfulness. Vi utgår från det som är Buddhas grundläggande instruktioner och kallas De Fyra Grunderna i mindfulness. Enkelt beskrivet går det ut på att vara här och nu med allt vad det innebär. Acceptera det som är – eller inte acceptera det som är – och visdomen att urskilja vad som är vad. Mindfulness lär oss att se våra tankar, känslor och fysiska förnimmelser. Vi öppnar upp för övningar som kroppsscanning, reflektion, närvaroträning och meditationer.
De senaste årens hjärnforskning kring mindfulness visar på stora effekter på våra hjärnor, förhållningssätt, attityder och vår känsloreglering. Mindfulness används idag i mental träning och för bland annat stresshantering, sömnsvårigheter, ångest och depression.
Lärare: Jenny Schönström.
Jenny är utbildad lärare i Viryayoga hos Nordiska Yogainstitutet och yinyoga och mindfulness av Magdalena Mecweld. Hon har yogat i över 17 år och undervisat i yoga de senaste 7 åren, både på Aktiverum och i sin egen yogastudio.
Inga förkunskaper krävs!

Kursen varar i 6 veckor och håller på i 90 min. Onsdagar 9.30 -11.00.
Pris:1195 för medlemmar och 1695 för icke medlemmar
Startdatum: 6:e oktober
Minimum 8 personer för att kursen ska bli av.

Anmäl dig HÄR