Skip to main content

Läs mer om vår IR-bastu här:

Fakta om IR-Bastu

Värmeenergin från de infraröda panelerna tränger djupt ner i muskulaturen och lederna, vilket innebär att kroppen värms upp inifrån och ut, till skillnad från traditionell bastu där värmen kommer utifrån.

Lufttemperaturen i den infraröda bastun blir därför inte lika hög som i en traditionell bastu, vilket gör att upplevelsen av bastubadet kan ske i kroppens termoneutrala zon.

Likt traditionell bastu finns det mängder med hälsofördelar med infraröd bastu. Värme har använts som smärtlindring i tusentals år och Hippokrates, medicinens fader, sade redan ett par hundra år före Kristus: ”Give me a fever and I can cure any disease”. Och visst hade han rätt.

Listan till varför du ska använda en infraröd bastu kan göras lång. Med en ökad kärntemperatur i kroppen ökar produktionen av vita blodkroppar som utgör en stor del av kroppens immunförsvar. Med den kraftiga svettningen som blir till följd försvinner gifter och slagg som kroppens naturliga reningssystem njurar, lever och lymfsystem inte hanterat.

Värmen gör underverk för huden som blir mjukare och mer elastisk, samtidigt som kollagenproduktionen ökar och motverkar oönskade ålderstecken. Ökad blodcirkulation i kombination med värme lindrar nack-, rygg- och muskelsmärta och minskar risk för inflammerade och stela leder. Den muskulära återhämtningen går snabbare då muskulaturen får nytt syre utan att anstränga sig.

Då värmen utvidgar blodkärlen i kroppen har regelbundet IR-bastande också visat sig vara bra för personer med högt blodtryck.

Har du problem med lymfsystemet kan en infraröd bastu hjälpa. Svullnader i kroppen minskar och bindvävsförhårdnader (fibroser) mjuknar och luckras upp. Den kraftiga svettningen gör att slaggprodukter svettas ut. Överbliven lymfvätska, som i värsta fall i förträngningar kan leda till lymfödem, likaså.

Under en bastusession ökar antalet endorfiner i kroppen, vilket kan leda till en positiv känsla av upprymdhet och energi. Att basta regelbundet kan därför ha en positiv effekt på humöret över tid. Den djupgående värmen i kombination med exempelvis grönt ljus kan också verka mycket avkopplande, och det är skönt att ha en stund för sig själv!

När hjärnan kopplar av, kopplar kroppen och musklerna också av. Halten av kortisol, kroppens stresshormon, minskar.

Under stressiga perioder kan sömnen påverkas negativt, men studier har visat att användning av infraröd bastu kan förbättra sömnkvaliteten. Många som använder IR-bastu regelbundet upplever att deras sömnmönster förbättras.

Det har blivit en rutin för många att ta ett bastubad innan läggdags då det kan ha en avkopplande effekt, precis som ett varmt bad. När kroppstemperaturen höjs strax innan läggdags arbetar kroppen med att kyla ner sig lagom tills du ska gå och lägga dig. Nedkylningsprocessen sätter igång kroppens produktion av sömnhormonet melatonin, vilket gör att du sover bättre.

Källa: Nordicrelax.se

PRIS:
Du kan boka vår IR-bastu 40 eller 60 min

1 gång 40 min 295 kr
5 gånger 40 min 1325 kr
10 gånger 40 min 2655 kr

1 gång 60 min 395 kr
5 gånger 60 min 1775 kr
10 gånger 60 min 3555 kr

BOKA HÄR

JA! Kontakta mig!

Hej Vill du komma i kontakt med oss? Vi hjälper dig gärna.
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

    Vad gäller det?

    Läs om hur vi hanterar dina uppgifter

    X