Jag spinner vidare på Matildas inlägg i våra sociala medier om att ta vara på bananer. När jag läste inlägget kom jag direkt att tänka på ett recept på Bananbröd jag fick av min syster när hon bodde i Los Angeles. Ett nyttigt glutenfritt bröd som är mer som en kaka än ett bröd. Mina barn älskade det. Det får namnet Bananbröd från LA (låter flashigt va).
Bannanbröd från LA
3 ägg
3 mogna bananer
1 kryddmått vaniljpulver
1 msk kanel
1/2 tsk salt
1 msk honung alt Agave
1 msk bakpulver
4,5 dl mandelmjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda först ihop de torra ingredienserna sen i med resten. Lägg i bakplåtspapper i en brödform (tryck in i hörnorna) och häll i smeten. In i ugnen i 50 min. Låt svalna innan ni skär upp det. Förvaras i kyl eller frys.
Hoppas det smakar. /Josefin